Vi er specialister i vinduer, døre og udestuer

På kernetræ har vi 2-ØKO certifikat – DVV påstår at dette vindue ikke kan rådne !

Vores kernetræ er opvokset nord for polarcirklen i det nordlige Sverige og Finland – derfor vokser træet meget langsomt og er mere kompakt og derfor egner det dig godt til vinduer og døre

Kernetræ kan maximalt optage 20 % fugt

Forrådnelsesprocessen starter først ved 30 % fugt – kernetræ kan derfor ikke rådne
Imprægnering af kernetræ er derfor overflødig

Det er ikke et krav fra DVV at imprægnere træet inden det grundes og males 2 gange.

Men vi går med ”livrem og seler” – vi imprægnerer inden vi grunder og maler 2 gange.

Vores lister og sprosser er i sibirsk lærk. Hvorfor? fordi det ofte er i lister og sprosser at råd starter. Sibirisk lærk er meget olieholdigt og hårdere end almindeligt kernetræ, og er derfor mere modstandsdygtigt over for råd.

Vi producerer vores vinduer i fingerlimet kernetræ. Hvorfor? Fordi dette stykke træ er mere formstabilt og samtidig er 90 % af knasterne frasorteret hvilket eliminerer knastudtræk.

Vi lægger en silikone kant ved listen ude og ved glasset inde. Dette for at sikre at der ikke trænger vand ned mellem glas og træ. Samtidig er glasset dermed fastlimet til rammen, hvilket sikrer at en indbrudstyv ikke bare kan aftage lister ude og pille glasset ud.

Alle vores lister er med skjulte sømninger. Hvorfor? Det giver et pænere look og eliminerer risikoen for indtrængning af fugt ved sømmene.

Vi har dyvler i alle gennemgåede sprosser.

Vi fræser en aluminiumsbjælke ind i alle dørblade. Hvorfor? Fordi at et kraftigt og stort stykke træ som et dørblad er produceret af har stor risiko for at slå/vride sig – måske først efter garantiperioden som typisk er på 5 år. Denne alubjælke gør døren mere formstabil.

Vi har 1 tynd aluminiumsplade på hver side af skummet i alle vores fyldninger. Hvorfor? Fordi at en så stor plade lavet i træ har stor risiko for at slå/vride sig – måske først efter garantiperioden som typisk er på 5 år. Aluminiumspladen gør fyldningen mere formstabil hvilket er ekstremt vigtigt i dørblade.

Vi producerer alle vores døre med gennemgående hængsler – hvilket vil sige at vi har en møtrik på bagsiden af karmen ved alle skruer.

Hvorfor? Fordi at almindelige skærende skruer i træ på sigt vil løsrive sig og gøre døren ustabil.
Vi har tilmed justerbare hængsler som justeres op og ned med en umbracho skrue i bunden af alle hængsler.

Ekstraordinært har vi et ekstra stabiliserende hængsel som sikrer at dørbladet fastholdes i den rette position hele levetiden.

Når vinduet/døren er samlet forsegles samlingen udvendigt. Hvorfor? Endetræet vender mod hulmuren og kan derfor trække fugt, da det er åbent. Derfor forsegler vi det, for at sikre mod råd.